Udruga izviđača
"Slavonski hrast"
Osijek
Scout Troop
"Quercus"
Osijek
Izbornik
Službene obavijesti:
 
     
 
 
     
     
     
 
Udruga
 

Ustroj

 
 
 
 
 
     
 
 
 
Za članove
 
     
     
 
 
 
     
     
 
Linkovi
 
     
     
 
 
     
     
 
   
Zadnji put osvježeno: 23. 2. 2021.
webmaster:
broj posjeta:
 
 
         
 
 
   
 
 
 
 
 
 

Uredovni dan udruge je četvrtkom od 18 do 20 sati
u prostorijama Gradske četvrti Jug II, Kaštelanska 42 b, Osijek.

(osim praznicima, srijedom u isto vrijeme)

telefoni: 091/7521414

031/561-235
Članovi, roditelji i zainteresirani dođite. Čekamo Vas.

 

 

IZLET U TUZLU

Izviđači "Slavonskog hrasta" iz Osijeka rade na promociji svoga grada. Nakon posjeta izviđača iz OI "Duga" iz Tuzle prošlog mjeseca izviđači UI "Slavonski hrast" iz Osijeka su bili na uzvratnom izletu u Tuzli 20.11.2010.g.


 U Tuzli su nas dočekali domaćini koji su nas provezli okolnim prigradskim mjestima i centrom grada. Izviđači su predstaviti svoje vještine, položiti vijenac na vratima grada gdje su od jedne granate stradali mnogi mladi i zapalili svijeće. Jedan od starijih izviđača domaćina nas je proveo i upoznao s najvažnijim crticama iz povijesti grada, a najmlađi članovi su zapamtili zašto se grad zove Tuzla (iz turskog jezika za sol), te su vidjeli uživo toranj iznad bunara za eksploataciju soli, družili su se sa svojim vršnjacima – izviđačima kroz različite zajedničke igre. Na izletu su bili osim članova: roditelji, braća i sestre članova udruge, učitelji koji rade na promociji izviđača te članovi izviđačkog tečaja "Šumska škola". Unatoč maglovitom vremenu vratili smo se u Osijek sigurno. Izviđači na ovaj način aktivno rade na prijateljstvu gradova Tuzle i Osijeka.

 

Dogovorena je i slijedeća zajednička aktivnost povodom Betlehemskog svjetla u Osijeku tijekom prosinca kada se očekuje pedesetak izviđača iz Tuzle.


Ostale fotografije s izleta možete vidjeti pod linkom galerija slika.

15 Nov 2010 by Frele

IZVIĐAČKI SASTANAK

U subotu 13.11.2010.godine u terminu od 10,00 do 11,00 sati

bit će održan sastanak > priprema za FIPO za poletarce naše udruge.

Sastanak će biti održan u prostorijama udruge , a pripreme će voditi naša brđanka, Dubravka.

Načelnik udruge:

Dalibor Frečko-Frele

11 Nov 2010 by Frele


Izlet u nepoznato -Zlatna greda

POLAZNICI ŠUMSKE ŠKOLE SAVEZA IZVIĐAČA HRVATSKE U ZLATNOJ GREDI

 

Subotnji dan, 6. studenog, topao i obasjan jesenjim suncem, omogućio je izviđačima još jedan prelijepi doživljaj u prirodi. Na prostoru Eko centra u Zlatnoj Gredi budući predvodnici jata i vođe patrola iz Udruge izviđača "Slavonski hrast" Osijek bili su, zajedno s mlađim izviđačima i poletarcima, na terenskoj nastavi u prirodi. Program terenske nastave obuhvatio je prolazak poučne staze, izviđačke igre i stjecanje praktičnih znanja i vještina potrebnih za boravak i snalaženje u prirodi.

 Uz pomoć izviđačkih instruktora polaznici Šumske škole upoznali su se i s metodikom rada i vođenja izviđačkih družina. Šumska škola Saveza izviđača Hrvatske cjelogodišnji je projekt obučavanja i osposobljavanja izviđačkih voditelja koji se provodi uz potporu Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.

 

03 Nov 2010 by Lija

Obilazag grobova umrlih izviđača
U nedjelju 31.10.2010. izaslanstvo udruge od 10 članova je obišlo groblja u Osijeku i Laslovu gdje su zapalili svijeće preminulim članovima izviđačke organizacije.
03 Nov 2010 by Lija


Dan štednje i izviđački sastanak

Povodom Dana štednje u subotu 30.10.2010. dvadesetak mlađih izviđača Udruge izviđača "Slavonski hrast" Osijek posjetilo je poslovnicu Hypo banke na Jugu2. Štednja je jedan od dijelova izviđačkog programa, a osim važnosti štednje, izviđači su mogli čuti neke riječi koje nisu do sada upoznali kao što je: konto, žiro račun, tekući račun,…

Zaposlenicima banke izviđači su poklonili sliku starog Osijeka, a na poklon od banke je svaki izviđač dobio malu torbicu.

 

Izviđači su potaknuti ovim danom odlučili štedjeti na razne načine, a jedan je da skupljaju ambalažu od sokova. Prikupljeni novac će se utrošiti troškove izleta u proljeće. Svaki član će i posebno štedjeti za desetodnevno izviđačko logorovanje nagodinu.

 

Zahvaljujemo se Hypo banci što nas je ugostila.

 

 

25 Oct 2010 by Frele

TUZLA - JEDNODNEVNI IZLET

Pozivamo sve zainteresirane za odlazak na jednodnevni izlet u Tuzlu, koji će biti održan 20.11.2010. (subota), da se prijave u prostorijama udruge (četvrtkom od 19,00 do 20,00 sati) ili na e-mail udruge slavonski.hrast@os.t-com.hr.

Cijena izleta po sudioniku iznosi 90,00 kuna.

Rok za prijave je 04.11.2010. godine (četvrtak), odnosno do popunjenja broja.

NAPOMENA: Na izlet su pozvani i roditelji i braća i sestre članova udruge.

Načelnik udruge:

Dalibor Frečko-Frele

25 Oct 2010 by Frele


POZIV
Pozivam sve članove udruge da dostave svoje e-mail adrese u prostoriju udruge (Kaštelanska 42b, četvrtkom od 19,00 do 20,00 sati). S obzirom da komunikacija najčešće ide putem e-mail-a, a odaziv članova na zadnjih nekoliko okupljanja je vrlo mali, predpostavljamo da su neki članovi promjenili svoje e-mail adrese, a nove nisu dostavili. Načelnik udruge Dalibor Frečko-Frele
20 Oct 2010 by Frele


JOTI 2010

 

U subotu 16.10.2010 od 12 do 18 sati u uredu udruge održana je radionica JOTI -14 međunarodni susret izviđača na internetu, gdje su se svi zainteresirani članovi mogli upoznati s naćinom i pravilima. Oni malo stariji Joti su zapoćeli već 16.10 u 0.00 h jer je joti trajala 48 h tijekom vikenda. održano je preko 300 kontakata iz 48 zemalja svijeta.

Komunikacija se odvijala putem "chat" programa mIRC (eng. Internet Relay Chat).

više vijesti procitajte u nastavku.

13 Oct 2010 by Leo

IZVIĐAČKA OBAVIJEST

Zbor udruge izviđača "SLAVONSKI HRAST" i roditeljski sastanak bit će održan u subotu 16.10.2010.godine

s početkom u 09,00 sati

u prostorijama udruge (Kaštelanska 42b).

Načelnik udruge Dalibor Frečko - Frele

10 Oct 2010 by Frele


Posjet OI"Duga" iz Tuzle
Primjer dobre suradnje gradova prijatelja na izviđački način

U subotu 2.10.2010. došli su nam u posjet izviđači Odreda izviđača "Duga" iz Tuzle (BIH). Naime Udruga izviđača "Slavonski hrast" iz Osijeka i Odred izviđača "Duga" iz Tuzle su prošle godine potpisale povelji o suradnji, na što nas je potakla činjenica da su gradovi Tuzla i Osijek prijateljski gradovi. Od tada održavamo zajedničke izlete, zimovanja i druge aktivnosti kao što je bilo "Betlehemsko svjetlo". Ove jeseni je u planu rada posjet Osijeku i Tuzli, pa je stoga u Osijek došlo 40-tak izviđača iz Tuzle.

Kao dobri domaćini najprije smo ih ugostili u prostorijama udruge, koje se nalaze u GČ"Jug2", sa grickalicama i sokovima. Potom smo obišli Tvrđu, a u njoj se naše goste najviše dojmio sajam antikviteta. Prošetali smo do centra grada i pogledali našu lijepu Europsku aveniju sa zgradama u secesijskom stilu. Nakon kratke stanke za jelo uputili smo se, preko kompe, u Zološki vrt gdje smo pogledali životinje koje nemamo prilike vidjeti svaki dan. Slikali smo se i s "Ozanom" – slika planinke (naziv za izviđača ženskog roda od 12-18god.) koja je postavljena na dva mjesta u vrtu, a koja upozorava na važnost očuvanja okoliša.

Uz izviđače iz Tuzle su došli i učitelji s tog područja, a koji su zainteresirani za osnivanje izviđačke organizacije u manjim mjestima oko Tuzle. S našim prijateljima izviđačima iz Tuzle smo se rastali u iščekivanju izleta Osječkih izviđača u Tuzlu koji bi se trebao održati još ove godine. Mislimo kako je ovo dobar primjer suradnje naših gradova prijatelja na izviđački način.
06 Oct 2010 by Lija


<< Prethodne 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Slijedeće >>

Content Management Powered by CuteNews

 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
Sponzor web stranica:
 
 
 
 
 
Ne zaboravi:
 
plati članarinu za 2021.

pazimo na epidemiološke mjere

     
 
 
Pišite nam!
E-mail:
Adresa:
Ured: Kaštelanska 42b
Crkvena 95 b
31000 Osijek