Udruga izviđača
"Slavonski hrast"
Osijek
Scout Troop
"Quercus"
Osijek
Izbornik
Službene obavijesti:
 
     
 
 
     
     
     
 
Udruga
 

Ljetopis

 
 
 
 
 
     
 
 
 
Za članove
 
     
     
 
 
 
     
     
 
Linkovi
 
     
     
 
 
     
     
 
   
Zadnji put osvježeno: 10.3.2017.
webmaster:
broj posjeta:
 
 
         
 
 
   
 
 
 
 
 
 

Uredovni dan udruge je četvrtkom od 18 do 20 sati
u prostorijama Gradske četvrti Jug II, Kaštelanska 42 b, Osijek.

(osim praznikom: 15.6. i 22.6. u srijedu 14.6. i 21.6.)

telefon: 031/561-235
Članovi, roditelji i zainteresirani dođite. Čekamo Vas.

 

 

Oprostili smo se od KruneU Srijedu 13.11.2013 oprostili smo se od Krunoslava Jošnika - Ćika Krune u 74 godini života, izviđačkog veterana i umirovljenog gimnazijskog profesora fizike. Pogreb je održan na Aninom groblju uz obitelji su bili i mnogobrojni nastavnici, prijatelji, bivši učenici i izviđači. Nama koji smo ga poznavali 10,20,30, 40 i više godina u izviđačima ponajviše će nedostajati "njegov smireni duh i spremnost na šaljivo rješenje problema".
Čika Kruno VELIKO TI IZVIĐAČKO HVALA
Supruzi Milici Jošnik i obitelji izražavamo sučut i ovim putem.
14 Nov 2013 by Leo

Prihvati izazov 2013Tradicionalna izviđačka aktivnost udruge ove godine održava se u O.Š. Tin Ujević i bližoj okolici na JUG-u 2.
Aktivnost se održava u subotu 26.10.2013. god. s početkom u 10 sati, a završava u 13.00 sati.
Aktivnost je natjecateljskog karaktera iz tematike izviđačkog programa, izviđačke olimpijade i dodatnih iznenađenja. (Više u propozicijama-osim iznenađenja).
U slučaju lošeg vremena aktivnost će se održati u dvorani O.Š. Tin Ujević, te je potrebno ponijeti preobuću (čiste patike)
Za sudionike iz drugih dijelova grada i Bilja je organiziran autobus.
Ekipe broje od 4 do 6 članova mješanog uzrasta, brđani osim voditelja se mogu natjecati ali van konkurencije.21 Oct 2013 by Leo

JOTI 2013

Za sve članove udruge.
U petak u ponoć zapoćinje 17 JOTI - najveća Smotra Svjetskog izviđačkog pokreta putem Interneta s nekoliko stotina tisuća sudionika.
Udruga organizira radionicu u subotu 19 listopada 2013 od 10 do 12 sati.
Na radionici će se dodatno pojasniti princip pristupa JOTI i njegovih zadataka, bodovanja i nagrada.
Posebna napomena za registriranje je potreban nadimak (Nick) molimo vas da prije svog nadimka upišete Quercus (npr QuercusLeo- Lea možete kontaktirati na taj Nick) zato što udruga pod tim nadimkom sudjeluje od prvog JOTI davne 1997. god. Upute možete naći na http://joti.scoutpark.net/index.asp a zadatak udruge pod više novosti. JOTI traje samo 24 sata i završava u Nedjelju u ponoć.
Slušajte i SIH-FM radio gdje će se objavljivati i dodatni zadaci i predzadaci.18 Oct 2013 by Leo

20. put ponovno na okupu
Aktivnost povodom obilježavanja 20 godina rada udruge.
subota 21.09.2013. za članove od 16 do 20 sati, za roditelje i goste organiziramo kulturno-zabavni program s početkom u 18.30 sati.
Mjesto održavanja lijeva obala kod pješačkog mosta pored trim staze
Svaka družina treba doći do 16 sati - prijevoz po dogovoru.
Načelnik akcije
Stanko Horvat - Stiv

Nažalost, omeo nas je iznenadni pljusak, pa smo odigrali par igrica i razišli se kući.13 Sep 2013 by Leo


Kamp Beli Manastir
uskoro13 Sep 2013 by Leo

IZVIĐAČI «SLAVONSKOG HRASTA» NA OLIMPIJADI U ŠIDU (SRBIJA)

Proteklog vikenda članovi Udruge izviđača „Slavonski hrast“ iz Osijeka sudjelovali su u zanimljivim izviđačkim aktivnostima pod nazivom «Olimpijada zaboravljenih dječjih igara» koje je organizirao Odred izviđača «Lazar Bibić» iz Šida u Srbiji. Izviđački kamp, podignut u park šumi «Lipovača» u blizini grada, bio je tijekom trodnevnog trajanja aktivnosti dom preko 300 izviđača i djece osnovnoškolskog uzrasta iz više mjesta Srbije, Hrvatske i Iraka.

Sudionici su se u dva dana koliko je trajala olimpijada natjecala u raznim «zaboravljenim» dječjim igrama kojima su se u neko davno prošlo vrijeme zabavljali njihovi roditelji, djedovi i bake. Bilo je tu pregršt veselja i razonode, a navečer uz logorsku vatru se pjevalo i zabavljalo baš kako priliči izviđačima. Na samom otvaranju olimpijade pjesnici iz Iraka, Beograda i Šida, pročitali su nekoliko svojih radova i izmamili dugotrajne aplauze.

Iz Osijeka na ovoj lijepoj akciji sudjelovali su i izviđači Izviđačkog kluba «Javor», pa je Osijek bio zastupljen sa dvije izviđačke skupine. Ekipe iz «Slavonskog hrasta» osvojile su pehar za prvo mjesto u igri «Guranje kotura» i dva druga mjesta u igrama «Nabacivanje šibice» i «Gađanje – izbacivanje šibice».

Sudjelovanje osječkih izviđača u ovoj aktivnosti iskorišteno je i dogovor o mogućnostima proširenja međusobne suradnje s drugim izviđačkim udrugama u regiji.

05 Jul 2013 by Frele


OSJEČKI IZVIĐAČI U BiH NA NEMILSKOJ ALCI

Udruga izviđača „Slavonski hrast“ ostvaruje višegodišnju uspješnu suradnju s članovima Odreda izviđača „Safet Bibić“ iz Nemile, u Bosni i Hercegovini, koji svake godine organiziraju tradicionalnu aktivnost pod nazivom „Nemilska alka“. Natjecanja u izviđačkim disciplinama: orijentaciji u prirodi, pružanju prve pomoći, podizanju i rušenju šatora, prenošenju poruka signalnim zastavicama, vezivanju čvorova i gađanju zračnom puškom okupila su ove godine preko 300 sudionika iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. Trodnevne aktivnosti protekle su u korektnom natjecateljskom duhu, a bile su iskorištene za sklapanje novih prijateljstava i dogovore o budućoj suradnji. Ekipa „Slavonskog hrasta“ predvođena predsjednikom udruge, Zdenkom Popovićem, osvojila je u ukupnom poretku deveto mjesto u konkurenciji od 32 ekipe.

05 Jul 2013 by Frele

Radionica Izrade recikliranog papira


Radionica Izrade recikliranog papira će se održati u četvrtak 27.6.2013. od 18:30 do 20:00 u prostorijama GČ "Jug2" u Kaštelanskoj ulici.
Pozvani su svi zainteresirani.

24 Jun 2013 by Lija


Održan VIII brđanski orijentacijski auto reli


Ovaj vikend je održan VIII brđanski orijentacijski auto reli 22.6.2013. na potezu Osijek-Đakovo s oko 40-tak sudionika.
24 Jun 2013 by Lija


ODRŽANO ZBOROVANJE SIH-a U KRAPINI

Skupina od 30 članova udruge izviđača „Slavonski hrast“ iz Osijeka, Višnjevca i Bilja proteklog je vikenda sudjelovala na tradicionalnom godišnjem Zborovanju Saveza izviđača Hrvatske u Krapini na kojem se okupilo preko tisuću izviđača iz cijele Hrvatske.

Programske aktivnosti ovogodišnjeg, devetog po redu Zborovanja Saveza izviđača Hrvatske, obuhvatile su brojne sadržaje i natjecanja za sve dobne skupine izviđača, od najmlađih poletaraca, do izviđačkih veterana. Trodnevni boravak u Krapini izviđači su iskoristili i za upoznavanje s kulturno-povijesnim znamenitostima Hrvatskog zagorja, a poseban doživljaj bila je posjeta Muzeju krapinskog čovjeka. Druženje s izviđačima iz drugih mjesta Hrvatske rezultiralo je novim prijateljstvima koja će se učvršćivati kroz buduću suradnju. Unatoč lošim vremenskim prilikama izviđači su ostvarili sve planirane aktivnosti i vratili se puni utisaka i obogaćeni novim znanjima, vještinama i sklopljenim prijateljstvima. Slavonska solidarnost pokazala se još jednom i ovom prigodom. Na samom terenu u Krapini, sasvim neočekivano, osječki izviđači su dobili potporu ugostiteljskog objekta „Slavonska kuća“ iz Osijeka, a za uzvrat im – veliko hvala.

Izviđači „Slavonskog hrasta“ su time priveli kraju ciklus svojih jednogodišnjih aktivnosti. Predstoji im još ljetni izviđački kamp u Belom Manastiru, tijekom mjeseca srpnja i kolovoza na kojem osim osječkih izviđača trebaju sudjelovati i izviđači iz Zagreba. Ljetni kamp ove godine dobiva međunarodni karakter jer će mu se priključiti i izviđači iz Crne Gore, Rumunjske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Mađarske.

 

 

 

29 May 2013 by Frele


<< Prethodne 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 Slijedeće >>

Content Management Powered by CuteNews

 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
Sponzor web stranica:
 
 
 
 
 
Ne zaboravi:
 
Najveće jaje 15.4.2017.

Dan planete Zemlje i i sv. Jurja 22.4.2017.

     
 
 
Pišite nam!
E-mail:
Adresa:
Ured: Kaštelanska 42b
Crkvena 95 b
31000 Osijek