Udruga izviđača
"Slavonski hrast"
Osijek
Scout Troop
"Quercus"
Osijek
Izbornik
Službene obavijesti:
 
     
 
 
     
     
     
 
Udruga
 

Ustroj

 
 
 
 
 
     
 
 
 
Za članove
 
     
     
 
 
 
     
     
 
Linkovi
 
     
     
 
 
     
     
 
   
Zadnji put osvježeno: 23. 2. 2021.
webmaster:
broj posjeta:
 
 
         
 
 
   
 
 
 
 
 
 

Uredovni dan udruge je četvrtkom od 18 do 20 sati
u prostorijama Gradske četvrti Jug II, Kaštelanska 42 b, Osijek.

(osim praznicima, srijedom u isto vrijeme)

telefoni: 091/7521414

031/561-235
Članovi, roditelji i zainteresirani dođite. Čekamo Vas.

 

 

PLOVIDBA OD SISKA DO JASENOVCA
Ove je godine po osmi put održana izviđačka plovidba Bljesak u organizaciji Odreda izviđača Paludina iz Novske. Akcija je okupila 68 sudionika, a oni su zajedno rijekom Savom prešli 77 riječnih kilometara od Siska do Jasenovca.
Plovidba Bljesak održava se u znak sjećanja na vojno-redarstvenu akciju Bljesak i poginule u toj akciji. Kreće se od Starog grada u Sisku, a cilj je Jasenovac, te polaganje vijenca na spomenik poginulima u Bljesku. Od prošle godine vijenac se polaže i na spomenik poginulima podignut u Novskoj.

„Svake nas je godine sve više i uvijek svi odu kućama zadovoljni, a to je najvažnije“, kaže Željko Kovačević, glavni organizator plovidbe kojeg od milja svi zovu Kapetan. „Pripreme za plovidbu Bljesak traju dugo, ali sve se na kraju isplati kad vidim kako i djeca i odrasli uživaju na vodi. Zahvalan sam svim pokroviteljima koji su nam omogućili održavanje još jedne plovidbe.“

Prva dva dana plovidbe sudionici su veslali po 8 sati, te u svakom danu prešli 15, odnosno 18 kilometara. Kao prenoćište sudionicima su prvog dana poslužile prostorije DVD-a Bobovac, a drugi su dan prespavali u Krapju, selu graditeljske baštine.

Dok je vrijeme prvog dana plovidbe bilo idealno, drugi je dan kiša omela veslače, ali izviđački je moto „budi pripravan“, pa su oni spremno izvadili kabanice i nastavili veslati. Dobro raspoloženje izviđačima ništa ne može pokvariti, pa je tako smijeha bilo u svakom trenutku.

U izviđačkoj akciji Bljesak sudjelovali su izviđači iz Novske, Ogulina, Osijeka, Slavonskog Šamca, Vinkovaca, Splita, Zagreba, te posebni gosti iz Makedonije. Što se tiče godina, kao i na svim izviđačkim akcijama, i ovdje je bilo svih generacija – od onih koji su tek napunili 16, pa do onih koji već imaju unuke.

Svi oni koji su prvi put sudjelovali u plovidbi Bljesak na kraju su rekli da će i iduće godine sigurno doći, a oni s već nekoliko plovidbi „u veslima“ nisu to niti trebali izgovoriti – i iduća je plovidba već zabilježena u njihovom kalendaru.

Iz UI Slavonski hrast sudjelovali su Miki, Chech, Pile, Pop i Indijanacsmile

(članak je preuzet iz večernjeg lista) 28.04.2008. Autor Nataša Mlinarić, uz nadopunu Leo... smile
29 Apr 2008 by Leo


Content Management Powered by CuteNews

 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
Sponzor web stranica:
 
 
 
 
 
Ne zaboravi:
 
plati članarinu za 2021.

pazimo na epidemiološke mjere

     
 
 
Pišite nam!
E-mail:
Adresa:
Ured: Kaštelanska 42b
Crkvena 95 b
31000 Osijek