Udruga izviđača
"Slavonski hrast"
Osijek
Scout Troop
"Quercus"
Osijek
Izbornik
Službene obavijesti:
 
     
 
 
     
     
     
 
Udruga
 

Ustroj

 
 
 
 
 
     
 
 
 
Za članove
 
     
     
 
 
 
     
     
 
Linkovi
 
     
     
 
 
     
     
 
   
Zadnji put osvježeno: 23. 2. 2021.
webmaster:
broj posjeta:
 
 
         
 
 
   
 
 
 
 
 
 

Uredovni dan udruge je četvrtkom od 18 do 20 sati
u prostorijama Gradske četvrti Jug II, Kaštelanska 42 b, Osijek.

(osim praznicima, srijedom u isto vrijeme)

telefoni: 091/7521414

031/561-235
Članovi, roditelji i zainteresirani dođite. Čekamo Vas.

 

 

IZVANREDNA SKUPŠTINA KB "ŽIR"

Po završetku izvanredne sjednice Skupštine udruge zakazana je i izvanredna sjednica Skupštine KB "ŽIR".

S obzirom da su članovi Skupštine udruge ujedno i članovi kluba brđana i uvažavajući činjenicu da je dopredsjednik kluba brđana (Igor Miklavčić-Lija) predložio članovima Skupštine da izvrše izbor novog predsjednika kluba jer je dosadašnji predsjednik KB-a dao ostavku na mjesto predsjednika kluba brđana i istupio iz članstva udruge, Predsjednik udruge sazvao je izvanrednu sjednicu kluba brđana s jednom točkom > Izbor novog predsjednika KB-a. Na osnovu iskazanih prijedloga jednoglasno,14 članova (24 člana s pravom glasa) za predsjednika KB-a izabrana je Vlasta Detling.

12 Mar 2012 by Frele


ODRŽANA IZVANREDNA SJEDNICA SKUPŠTINE UDRUGE

U subotu 10.ožujka 2012. godine  održana je izvanredna sjednica Skupštine udruge na kojoj je bilo nazočno 15 članova (24 člana s pravom glasa).

Skupština je nakon usvajanja izvješća Nadzornog odbora i otvorene rasprave jednoglasno potvrdila mandat članovima Uprave, budući je potvrđeno da Uprava radi u skladu sa zakonima RH i izviđačkim Statutom. Skupština je također jednoglasno usvojila Strategiju djelovanja i razvitka udruge uz određene nadopune.

Rad sjednice završen je u pozitivnom ozračju.

12 Mar 2012 by Frele


IZVANREDNA SKUPŠTINA UDRUGE

 

Na temelju članka 14. stavak 14.3. a u skladu s odlukom Uprave udruge donesenom na sjednici održanoj 05. ožujka 2012. godine, pod točkom 3. dnevnog reda, predsjednik Udruge

 

s   a   z   i   v   a

 

izvanrednu sjednicu Skupštine udruge izviđača «SLAVONSKI HRAST»

 

sjednica će se održati

u subotu, 10. ožujka 2012. godine

s početkom u 17.oo sati

u prostorijama Udruge, u Osijeku, Kaštelanska ul. 42-b

 

Za sjednicu se predlaže slijedeći   d  n  e  v  n  i     r  e  d

 

1.     Otvaranje sjednice i izbor radnih tijela

-       članova Radnog predsjedništva

-       Verifikacijske komisije

2.     Izvješće Nadzornog odbora

3.     Verifikacija mandata Uprave udruge

4.     Strategija djelovanja i razvitka Udruge izviđača «SLAVONSKI HRAST» u narednom razdoblju

5.     Pitanja i prijedlozi

6.     Zatvaranje sjednice

 

Obrazloženje:

Sazivanje izvanredne sjednice Skupštine udruge uslijedilo je nakon istupa gosp. Opačak Stjepana na 1. sjednici uprave udruge, nakon održane redovite sjednice Skupštine udruge. U svom istupu gosp.Opačak je iznio mišljenje i stav o nezadovoljstvu «nekih članova Udruge» djelovanjem tajnika i blagajnice Udruge, između ostalog:

-       «ponašanjem kojim rastjeruju članove i tako utječu na aktivnosti»;

-       «naglašenim osobnim interesima»;

-       «netransparentnim vođenjem blagajničkog poslovanja i podmetanjem izvješća».

Obzirom da nije bilo moguće utvrditi identitet «nekih članova Udruge», a problem je iznesen neposredno nakon održavanja sjednice Skupštine na kojoj su usvojena sva godišnja izvješća i gdje su se u otvorenoj raspravi mogli razriješiti navedeni problemi tajnik i blagajnica zatražili su još jednu provjeru od strane Nadzornog odbora i stavili su svoje mandate na raspolaganje. Kako su predsjednik i načelnik Udruge zauzeli stav da se cijeli prethodni period temeljio na timskom radu Uprave, svoje mandate su također stavili na raspolaganje. Time su se stekli uvjeti za održavanje izvanredne sjednice Skupštine s predloženim dnevnim redom koji je naprijed naveden. Iako je u međuvremenu gosp.Opačak podnio ostavku na dužnost predsjednika KB «Žir» i obavijestio Udrugu da više ne želi biti članom Udruge, Uprava smatra da je, zbog iznesenih kvalifikacija, održavanje izvanredne sjednice Skupštine poželjno i potrebno.

Osim toga, odlukom Skupštine od 28. siječnja, uprava Udruge je bila dužna prirediti integralni tekst Strategije djelovanja i razvitka UISH te isti prvom prigodom prezentirati članovima. Obzirom na hitnu potrebu sazivanja izvanredne sjednice Skupštine, Uprava udruge smatra da se i ovaj materijal treba uvrstiti u predloženi dnevni red. Integralni tekst prijedloga Strategije… biti će elektronskim putem poslan svim članovima s registriranom adresom e-pošte. Ostalim članovim biti će uručen u pisanom obliku na sjednici Skupštine.

 

Iz naprijed navedenog slijedi potreba hitne verifikacije mandata Uprave udruge kao ključnog tijela koje treba rukovoditi Udrugom između dvije sjednice Skupštine. Molim sve članove Skupštine udruge da se odazovu ovom pozivu i tako doprinesu kontinuiranom i legalnom funkcioniranju Udruge, sukladno odredbama Statuta i važećih zakonskih propisa.

 

 

S izviđačkim pozdravom     b u d i   p r i p r a v a n     !

                                                                                        Predsjednik Udruge izviđača «Slavonski hrast»

 

                                                                                                            Zdenko Popović

06 Mar 2012 by Frele


OBILJEŽEN BP DAY

U subotu 25.02.2012.godine naša udruga obilježila je BP Day polaganjem poletarskog Obećanja i izviđačkog zavjeta. Na aktivnosti je sudjelovao 51 član udruge, oko 35 roditelja i volonteri udruge.

Ovom prigodom Udruga je dodjelila priznanja  " Uzorni član udruge za 2011. godinu ", a navedeno priznanje primilo je 18 članova svih kategorija članstva.

Po završetku službenog dijela aktivnosti za članove i roditelje organiziran je prigodni domjenak. 

 

25 Feb 2012 by Frele


BP day

Naša udruga organizira u ovu subotu 25. veljače obilježavanje rođendana Prvog skauta svijeta i osnivača skautskog pokreta u svijetu ROBERTA BADEN POWELLA. Svečanost će se održati u osnovnoj školi Dobriše Cesarića (Neretvanska 10 kod Mačkamame) u vremenu od 9,45 do 12,15 sati. Tom prigodom biti će i upriličeno polaganje poletarskog Obećanja i izviđačkog Zavjeta za dvije naše družine CATARRACTA i CULEX. Osim članova Udruge, biti će nam drago da dođu i roditelji koji će svojom nazočnošću uveličati ovu svečanost.   


23 Feb 2012 by Lija


Družina CULEX > Patrola FOK > Izlet u prirodu u zimskim uvjetima

U subotu 18. veljače 2012. godine, održan je patrolni izlet patrole FOK u zimskim uvjetima. Osam (8) članova patrole „FOK“, družine izviđača porječana „CULEX“ iz Višnjevca propješačili su 7 km po dubokom i raskvašenom snijegu hodajući uz kanal Fok i rijeku Dravu. Tijekom izleta naučili su paliti vatru u zimskim uvjetima (mokrog granja je bilo u izobilju, a suhog skoro nigdje), čitati tragove životinja i  ptica, kretati se u prirodi uz uporabu topografske karte i busole (na patrolnom sastanku će naučiti izradu skice pređenog puta), izraditi krplje za hodanje po dubokom snijegu, izraditi zaklon(napravili su iglu), naučiti kako se toplo odijenuti i zaštititi od hladnoće i smrzavanja,  te pripremiti hranu (pečena slanina i kobasica na vatri). Vremenski uvjeti su bili dobri, a izlet je trajao od 9,00 do 14,00 sati.                                               

                                                                                  Vođa izleta: Zdenko Popović – Pop

 

19 Feb 2012 by Frele


Thinking day - dan osnivača skautizma B.P.-ja

Naputak za aktivnost Udruge: Thinking day ili B.P.Day

 

Kada?: U subotu 25.02.2012. od 9:45 do 12:15 sati.

Gdje?:  Aktivnost će se odvijati u O.Š. "Dobriša Cesarić" (Bosutsko naselje)

Tko?: Članovi udruge svih uzrasta

Zašto?: Aktivnost Thinking Day (Dan osnivača skautskog pokreta obilježava se svugdje u svijetu).

Što ponijeti?: Toplu odjeću, visoke cipele, par sendviča, izviđačku odoru (uniformu i maramu), Quipos, olovku i pribor za crtanje, bocu vode, čaja ili nekog drugog napitka.

Koliko?: Cijena akcije je 12 kn za amblem akcije (molim ponesite sitne novce).

Više o BP-ju na:

http://www.scoutpark.net/wosm.asp


Naputak za članove s JugaII

Polazak ispred Ureda je u 8:45 sati te se ide pješke do mjesta akcije. U povratku se do Ureda ide tramvajem pa trebate još 10 kn ili karte (butre tko ima), a očekivani povratak kućama je do 13 sati. Svi sudionici neovisno o prijevozu trebaju doći u O.Š. "Dobriša Cesarić" do 9:45 sati.

Vođa puta: Darko Miklavčić - Leo
17 Feb 2012 by Lija


Sastanak patrole "Puni mjesec"
Sastanak patrole će se održati u subotu 18.2. 2012. u prostorijama GČ "JugII" od 16 do 17 sati.
17 Feb 2012 by Lija


Ovo je sjajno

Na svom putu po školama i vrtićima u Osijeku i bližoj okolici, a u suradnji UI "Slavonski Hrast" iz Osijeka i autora predstave Ovo je sjajno - Edija Perića donosimo utiske učenika O.Š. Vijenac - pod cijela vijest.

15 Feb 2012 by Leo

izlet na snijegu

 

 Izviđači "Slavonskog hrasta" iz Osijeka su u subotu 11.2. održali natjecanje u igrama sa sanjkama u Perivoju kralja Tomislava. U natjecanju su nam se pridružila i djeca koja su se zatekla u parku, a svi prijavljeni su mogli osvojiti diplomu u jednoj od četiri discipline: slalom, alka, daljinac i meta. U igri slalom cilj je bio manevrirati kroz označena vrata od štapova, alku je trebalo skinuti s razapetog štrika spuštajući se saonicama i držeći koplje. Daljinac je disciplina gdje su trebali preći što veću odaljenost od vrha brda na sanjkama, a u igri meta trebalo se zaustaviti točno između dvije oznake. Okupljenoj djeci su izviđači pokazali kako se uz malo truda mogu osmisliti igrice na snijegu za sanjke, osim samog spuštanja sanjkama, te tako uživati u hladnom i sunčanom danu na otvorenom. Izviđači su, osim uz sudjelovanje u igrama, polagali vještine i vještarstvo Sanjkaša.

Smrznutim sanjkašima, njihovim roditeljima i svima koji su se zatekli u
parku smo podijelili 20 litara toplog čaja, skuhanog na licu mjesta u izviđačkom kazanu. A najveća  nagrada nam je bila upit djece hoćemo li i narednih dana biti u parku.

Lija

 

09 Feb 2012 by Leo

<< Prethodne 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Slijedeće >>

Content Management Powered by CuteNews

 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
Sponzor web stranica:
 
 
 
 
 
Ne zaboravi:
 
plati članarinu za 2021.

pazimo na epidemiološke mjere

     
 
 
Pišite nam!
E-mail:
Adresa:
Ured: Kaštelanska 42b
Crkvena 95 b
31000 Osijek