Udruga izviđača
"Slavonski hrast"
Osijek
Scout Troop
"Quercus"
Osijek
Izbornik
Službene obavijesti:
 
     
 
 
     
     
     
 
Udruga
 

Ustroj

 
 
 
 
 
     
 
 
 
Za članove
 
     
     
 
 
 
     
     
 
Linkovi
 
     
     
 
 
     
     
 
   
Zadnji put osvježeno: 23. 2. 2021.
webmaster:
broj posjeta:
 
 
         
 
 
   
 
 
 
 
 
 

Uredovni dan udruge je četvrtkom od 18 do 20 sati
u prostorijama Gradske četvrti Jug II, Kaštelanska 42 b, Osijek.

(osim praznicima, srijedom u isto vrijeme)

telefoni: 091/7521414

031/561-235
Članovi, roditelji i zainteresirani dođite. Čekamo Vas.

 

 

Volonteri izlet u Baranju
Poštovani,
Ovim putem želimo, još, jednom, izraziti naše zadovoljstvo zbog Vaše odluke da nam se pridružite u provođenju različitih aktivnosti s djecom i mladima koje namjeravamo u suradnji s Vama provoditi na osnovi programskih sadržaja Saveza izviđača Hrvatske i Međunarodnog skautskog pokreta.

Naš prvi sastanak održali smo u petak, 11. studenoga. Pretpostavljamo da se nisu svi mogli odazvati pozivu za sastanak (neki su se ispričali). Neovisno o tomu da li ste prisustvovali sastanku, pozivamo Vas na drugi dio naših pripremnih aktivnosti:
JEDNODNEVNI IZLET – "TEAM BUILDING" subota, 19. studenog u vremenu od 9.oo do 18.oo sati

Polazak autobusa zakazan je za 9.oo sati s parkirališta trgovačkog centra BILLA u Trpimirovoj ulici (kod benzinske postaje «Petrol») sa zaustavljanjem na autobusnoj postaji kod mosta preko Drave.

Potrebno je ponijeti prilagođenu (topliju) odjeću i obuću za kraći boravak na otvorenom prostoru.

Program izleta obuhvatiti će
- vožnju kroz Kopački rit;
- posjet spomeniku u Batini;
- obilazak lokacije budućeg Izviđačkog centra u Podolju;
- boravak na obiteljskom gospodarstvu Bošnjak u Dražu,
- izviđačka «roštiljada» i demonstracija programskih aktivnosti na terenu;
- kasni ručak u restoranu-vinariji «Josić» u Zmajevcu

Na izlet nije potrebno nositi hranu (osim ako nećete ogladnjeti prije 12.oo sati).

Molimo da Vaše sudjelovanje potvrdite e-poštom ili SMS-om
Uz izviđački pozdrav, b u d i p r i p r a v a n
15 Nov 2011 by Lija


Brđani -poziv na radnu akciju

Pozivam brđanke i  brđane KB „ŽIR“ da se odazovu akciji popravljanja-ljepljenja oštećenih stolica u prostoriji udruge, kao i pakovanju pšenice za Betlehemsko svjetlo.

Aktivnost će biti održana u četvrtak 17.11.2011.godine od 18,00 do 20,00 sati.

15 Nov 2011 by Lija


Sadnja drveća

Danas smo posadili drveće u Osijeku. Sudjelovalo je 15-tak izabranih izviđača, a pozvala nas je gradska tvrtka UNIKOM od kojih smo naučili kako pravilno zasaditi drveće, a potom su članovi posadili stabla svojim rukama (i lopatama).

pod više vijesti možete pronaći linkove medija koji su nas popratili.
10 Nov 2011 by Lija

Sastanci

Sastanci za članove s OŠ "Grigor Vitez" i "Tin Ujević" održavat će se subotama od 16 do 17 sati u uredu udruge (prostorije gradske četvrti JUG 2 ugao Umaške i Kaštelanske)... Pošto imamo i članove s drugih škola a na kojima udruga ne djeluje (Vijenac, Fran Krsto Frankopan, Tenja i Antunovac i druge) takođe vas pozivamo da do daljnjeg dolazite u tom terminu.

Pozdrav: Lija i Leo

07 Nov 2011 by Leo


Odgođeno - Sajam antikviteta
Nažalost naš štand je odgođen od strane organizatora sajma, jer nije humanitarnog tipa, za neki drugi termin koji ćemo već javiti. 
03 Nov 2011 by Lija


Poziv članovima s OŠ "Tin Ujević" i OŠ "Grigor Vitez"
Održan sastanak u nedjelju s 7 članova + 2 voditelja.
Odigrana je premijerno i noćna igra -Odakle dolazi šum.
01 Nov 2011 by Lija

Sajam antikviteta u Osijeku 5.11.2011.
Udruga će sudjelovati na sajmu antikviteta u Tvrđi 5.11.2011. Pozivaju se svi članovi koji imaju neke sitnice (ne moraju biti antikviteti) koje bi htjeli pokloniti udruzi jer ćemo na sajmu imati prodajni štand. Sav novac od prodaje ide za obnovu izviđačke kuće u Baranjskom mjestu Podolje (stara škola koja je u vlasništvu udruge). Stvari za prodaju se mogu donijeti u četvrtak za vrijeme uredovnog vremena udruge od 19-20h u prostorije GČ JugII, Kaštelanska 42b ili na sajam.
Isto tako se pozivaju svi članovi i roditelji na posjet toj manifestaciji i obilazak našeg štanda u prijepodnevnim satima.
28 Oct 2011 by Lija


Postani volonter Udruge izviđača "Slavonski hrast" iz Osijeka

Udruga izviđača "Slavonski hrast" pokrenula je projekt okupljanja i osposobljavanja volontera koji bi bili spremni angažirati se u provođenju različitih aktivnosti za djecu i mladež. Ove aktivnosti, u programskom smislu, proizlaze iz ranije navedenih temeljnih načela izviđačkog pokreta. Ostvarivanje ciljeva projekta okupljanja volontera koji bi preuzeli ulogu suradnika u provođenju programskih sadržaja treba doprinijeti odgoju i obrazovanju djece, formiranju njihovih pozitivnih opredjeljenja i karakteristika, jačanju društvene uloge izviđačkog pokreta u lokalnoj zajednici, te jačanje uloge volonterstva u građanskom društvu i promocija volonterstva među mladima. Donošenjem Zakona o volonterstvu i svakodnevnom afirmacijom volonterskog rada stvorilo se pozitivno ozračje i stekli su se potrebni uvjeti za puno angažiranje mladih u društveno korisnim aktivnostima. Ovakve aktivnosti prije svega donose dobrobit lokalnoj zajednici, ali – što nije i manje važno – oplemenjuju svakog volontera i donose mu mogućnosti svrhovite razonode uz stjecanje novih znanja, vještina i iskustava.

Iskreno se radujemo suradnji s vama i biti ćemo zahvalni ako nam pružite priliku da vam predstavimo neke od mogućnosti kako kroz skautski program učiniti najbolje što možemo za dobrobit djece i mladeži, a time i cjelokupne naše društvene zajednice.


Izviđači, okrenuti aktivnostima života i boravka u prirodi, spremni su – u ulozi organizatora, logističke podrške i aktivnog sudjelovanja izviđačkih voditelja u organiziranju slobodnog vremena djece, mladih i građana – ponuditi provedbu programa različitih zanimljivih sadržaja. Slijedeći skautska-izviđačka načela, metode i oblike rada s mladima omogućiti će se većem broju djece, uključujući i djecu s teškoćama u razvoju, da na aktivniji i sadržajniji način spoznaju svoje mogućnosti.

Vašim angažiranjem i potporom ovaj projekt može steći svoju punu afirmaciju i tako doprinijeti nastojanjima da se što veći broj udruga i pojedinaca uključi u društveno korisne aktivnosti, osobito one namijenjene djeci i mladima. Stoga vas molimo da popunite priloženi upitnik i isti dostavite na adresu e-pošte Volonterskog centra Osijek ili udruge izviđača "Slavonski hrast". Za zainteresirane volontere biti će ubrzo organizirano detaljnije predstavljanje projekta, a potom i početak edukacije koja će se provesti kroz nekoliko tematskih radionica i izleta s ciljem stjecanja osnovnih znanja i vještina potrebnih za sudjelovanje u programskim aktivnostima s djecom i mladima.

Pozivamo vas da nam se pridružite !

više na

http://www.slavonski-hrast.hr/novestranice/hrvatski/volonteri/postani_volonter.htm

25 Oct 2011 by Lija


ODRŽANA AKCIJA "IZVIĐAČKI IZAZOV"

U subotu, 22. listopada održana je središnja aktivnost projekta „IZVIĐAČKI IZAZOV“ koji je, uz potporu grada Osijeka, za svoje članove i učenike osječkih osnovnih škola provela Udruga izviđa „Slavonski hrast“.

Program je održan u vremenu od 10 do 15 sati u Perivoju kralja Tomislava, a obuhvatio je zanimljive kreativne radionice i natjecanja u izviđkim disciplinama (kontaminirano područje,prva pomoć,streličarstvo,poligon spretnosti, poruka u balonu, slaganje velikih puzzli...).

Učenici i izviđači OŠ "Višnjevac" osvojili su 1.mjesto, OŠ "D.Cesarić" 2.mjesto, a učenici i izviđači OŠ "T.Ujević" 3.mjesto. Pehare za osvojena mjesta bit će proslijeđena u škole, a svaki član nagrađenih ekipa dobio je medalju.

Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 100-ak učenika i članova naše udruge, a vrijedno je za spomenuti da su učenici osnovne škole "Tin Ujević" bili najbrojniji (28).

Uz natjecanje djeca su sudjelovala i u nizu izviđačkih igara (otimanje marame, šibicaljka...), a s obzirom na prohladno vrijeme okrijepili su se toplim čajem i čokoladnim keksima.

Prijevoz iz osnovnih škola i natrag organiziran je autobusima GPP-a .

Načelnik udruge:

Dalibor Frečko

 

 

ž


 

http://www.glas-slavonije.hr/vijest.asp?rub=3&ID_VIJESTI=150086

 

 

 

 

 

24 Oct 2011 by Frele


IZVIĐAČKI IZAZOV

U subotu 22.10.2011.godine u perivoju kralja Tomislava (drvengrad) bit će održana akcija "IZVIĐAČKI IZAZOV".

Svi članovi udruge trebaju doći pred svoju školu do 09,00 sati odakle će ih autobus GPP-a odvesti do mjesta izvođenja akcije, a na kraju akcije (oko 15,00 sati) će ih vratiti natrag. Članovi ne plaćaju prijevoz.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti svojim koordinatorima.

OŠ "TIN UJEVIĆ"       - Igor Miklavčić, mob. 091/752-1414

OŠ "GRIGOR VITEZ" - Darko Miklavčić, mob. 091/527-1716

OŠ "D. CESARIĆ"      - Zdenko Popović, mob. 091/937-5268

OŠ "VIŠNJEVAC"      - Krešimir Sudar, mob. 098/437-100

Načelnik udruge:

Dalibor Frečko

18 Oct 2011 by Frele


<< Prethodne 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Slijedeće >>

Content Management Powered by CuteNews

 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
Sponzor web stranica:
 
 
 
 
 
Ne zaboravi:
 
plati članarinu za 2021.

pazimo na epidemiološke mjere

     
 
 
Pišite nam!
E-mail:
Adresa:
Ured: Kaštelanska 42b
Crkvena 95 b
31000 Osijek