Udruga izviđača
"Slavonski hrast"
Osijek
Scout Troop
"Quercus"
Osijek
Izbornik
Službene obavijesti:
 
     
 
 
     
     
     
 
Udruga
 

Ustroj

 
 
 
 
 
     
 
 
 
Za članove
 
     
     
 
 
 
     
     
 
Linkovi
 
     
     
 
 
     
     
 
   
Zadnji put osvježeno: 23. 2. 2021.
webmaster:
broj posjeta:
 
 
         
 
 
   
 
 
 
 
 
 

Uredovni dan udruge je četvrtkom od 18 do 20 sati
u prostorijama Gradske četvrti Jug II, Kaštelanska 42 b, Osijek.

(osim praznicima, srijedom u isto vrijeme)

telefoni: 091/7521414

031/561-235
Članovi, roditelji i zainteresirani dođite. Čekamo Vas.

 

 

9. smotra Saveza izviđača Hrvatske
   Na smotri sudjeluju i volonteri udruge izviđača "Slavonski hrast" iz Osijeka
   

Uz potporu Karlovačke županije, općine Vojnić i Hrvatskih šuma d.o.o., kod lovačkog doma "Muljava" na Petrovoj Gori, održava se devetodnevna 9. Smotra Saveza izviđača Hrvatske. Svečano otovaranje ove Smotre održano je u subotu, 24. srpnja 2010. godine, s početkom u 11,00 sati.

   

U ime Karlovačke županije tom je prigodom sudionike Smotre pozdravio pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu, šport i informiranje Željko Šančić. Smotru je, u ime Vlade Republike Hrvatske, službeno otvorio ministar obrane Republike Hrvatske Branko Vukelić.

Ministar obrane i izaslanik predsjednice Vlade RH, Branko Vukelić, otvorio je u subotu, 24. srpnja, na Petrovoj gori u Vojniću, 9. smotru Saveza izviđača koja se ondje održava do 1. kolovoza.

Ministar je tom prigodom podsjetio kako je Ministarstvo obrane u lipnju potpisalo Sporazum o suradnji sa Savezom izviđača Hrvatske. "Suradnja je definirana sporazumom i svake će se godine dogovarati na kojim će se područjima surađivati te što MORH može učiniti kako bi pomogao vašim programima i radu“, kazao je ministar Vukelić. Naime, Sporazum omogućava Savezu izviđača Hrvatske korištenje određenih vojnih objekata kao i suradnju na području različitih vrsta obuka.

Ministar je  istaknuo i  kako je rad izviđača prepoznat i vidljiv te je za svaku pohvalu. „Čuti da je na ovom logorovanju više od 200 volontera je velika stvar kao i to da diljem Hrvatske provodite aktivnosti kao volonteri i sudjelujete u humanitarnim programima“, rekao je Vukelić. Govoreći o izviđačima ministar je istaknuo kako je njihov rad temeljen upravo na volonterizmu i volji onih koji su spremni na rad sa mladima. „Sigurno je da je i taj rad sa mladima pretpostavka da se neki od njih jednoga dana odluče i za zanimanje vojnika. Mi smo za to zainteresirani, no naša podrška nije samo zbog toga “, rekao je ministar te dodao kako upravo aktivnosti izviđača i njihov trud zaslužuju potporu svakoga pa tako i Ministarstva obrane.  Vukelić je naglasio i kako mu je drago što je Savez za prostor održavanja Smotre odabrao upravo „ Muljavu“, tj. općinu Vojnić koja je područje od posebne državne skrbi. Prema riječima predsjednika Saveza Izviđača Hrvatske Jasmina Ćelića na Smotri sudjeluje oko 800 sudionika iz Hrvatske te oko 50 iz inozemstva, a program  je izrađen kako bi se zadovoljile potrebe djece i mladih te istovremeno sudionicima dao poticaj za vlastiti osobni razvoj.

Kroz program Smotre aktualizirat će se problemi poput očuvanja prirode i važnosti održivog razvoja kao i afirmacije vrijednosti volonterskog rada u služenju zajednici. Organizator Smotre je Savez izviđača Hrvatske koji broji 3 483 člana, većinom djece i mladih. Prema procjenama Saveza, broj izviđača u Hrvatskoj je oko pet tisuća. Svečanom otvaranju 9. smotre Saveza izviđača nazočili su i Željko Bačić, ravnatelj Državne geodetske uprave, Vesna Lendić Kasalo predstavnica Ureda za udruge Vlade RH, predsjednik Savjeta izviđačkih organizacija Bosne i Hercegovine, Bahrudin Fazlić, načelnik Općine Vojnić Branko Eremić, voditelj Hrvatskih šuma –Uprave šuma područja Karlovac Zoran Sabljarić te predstavnik Karlovačke županije Željko Šančić.

izvor www.morh.hr

19 Jul 2010 by Lija


Content Management Powered by CuteNews

 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
Sponzor web stranica:
 
 
 
 
 
Ne zaboravi:
 
plati članarinu za 2021.

pazimo na epidemiološke mjere

     
 
 
Pišite nam!
E-mail:
Adresa:
Ured: Kaštelanska 42b
Crkvena 95 b
31000 Osijek