Udruga izviđača
"Slavonski hrast"
Osijek
Scout Troop
"Quercus"
Osijek
Izbornik
Službene obavijesti:
 
     
 
 
     
     
     
 
Udruga
 

Ustroj

 
 
 
 
 
     
 
 
 
Za članove
 
     
     
 
 
 
     
     
 
Linkovi
 
     
     
 
 
     
     
 
   
Zadnji put osvježeno: 23. 2. 2021.
webmaster:
broj posjeta:
 
 
         
 
 
   
 
 
 
 
 
 

Uredovni dan udruge je četvrtkom od 18 do 20 sati
u prostorijama Gradske četvrti Jug II, Kaštelanska 42 b, Osijek.

(osim praznicima, srijedom u isto vrijeme)

telefoni: 091/7521414

031/561-235
Članovi, roditelji i zainteresirani dođite. Čekamo Vas.

 

 

Oprostili smo se od Krune
Prenosimo s: http://www.glas-slavonije.hr/216351/3/Bio-je-profesor-legenda-takvog-cemo-ga-pamtiti
OPROŠTAJ OD PROFESORA KRUNOSLAVA JOŠNIKA
Bio je profesor-legenda, takvog ćemo ga pamtiti
U 74. godini preminuo je Krunoslav Jošnik, umirovljeni gimnazijski profesor, kojeg su voljele generacije njegovih učenika i kolege profesori. Tim tužnim povodom jučer je u Trećoj gimnaziji (prirodoslovno-matematičkoj) održana komemoracija. Jer, upravo je iz te škole, nakon gotovo 35 godina radnog staža, prof. Jošnik otišao u mirovinu 2006. godine.
Profesor Jošnik bio je jedinstven nastavnik. Možda mu je tu crtu posebnosti dao studij fizike i matematike s filozofijom, koji je završio na PMF-u. “Cijeli život posvetio je svom pozivu, fizici. Njegov kabinet i učenici postali su mu smisao života i veliko zadovoljstvo. Neumorno se trudio otkriti generacijama ljubav prema fizici, pokazati im primjenjivost fizike, eksperimente. Bio je profesor-legenda”, rekla je, opraštajući se od svog profesora i kolege Snježana Barabaš Seršić, ravnateljica Treće gimnazije.
Bio je odgovoran, zahtjevan, strog, ali i pravedan. “Uvijek je bio spreman pomoći i surađivati, pa i onda kada smo se mi, njegova škola, selili, a on je bio u mirovini. Tada mi je u ruke dao knjigu inventara kabineta fizike s molbom da ju čuvam i nikome ne dam. Svi instrumenti u kabinetu fizike, ma koliko god da su bili stari, radili su, jer ih je profesor Jošnik održavao i popravljao. I svoje dugogodišnje izviđačko iskustvo prof. Jošnik prenosio je na svoje učenike. Družio se, putovao, kuhao, razumio i podržavao učenike. I bio je ponosan na uspjeh svakog svog učenika”, rekla je ravnateljica Barabaš Seršić.
Nakon njegove smrti bivši učenici i kolege zapisali su na društvenim mrežama: “Prof, bili ste i ostali zakon.”
Tužnom skupu na komemoraciji obratila se i Milica Jošnik, supruga profesora Jošnika. Dirljivim riječima govorila je o drugoj, privatnoj strani svog pokojnog supruga. Pokop prof. Jošnika bit će danas u 13.30 sati na Aninom groblju. Prema njegovoj želji, novac namijenjen za vijence i cvijeće može se donirati Trećoj gimnaziji za opremanje kabineta fizike. V. Latinović
14 Nov 2013 by Leo


Content Management Powered by CuteNews

 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
Sponzor web stranica:
 
 
 
 
 
Ne zaboravi:
 
plati članarinu za 2021.

pazimo na epidemiološke mjere

     
 
 
Pišite nam!
E-mail:
Adresa:
Ured: Kaštelanska 42b
Crkvena 95 b
31000 Osijek