Udruga izviđača
"Slavonski hrast"
Osijek
Scout Troop
"Quercus"
Osijek
Izbornik
Klub brđana "Žir"
 
     
 
 
     
     
     
 
Udruga
 

Ustroj

 
 
 
 
 
     
 
 
 
Za članove
 
     
     
 
 
 
     
     
 
Linkovi
 
     
     
 
 
     
     
 
   
Zadnji put osvježeno: 2.7.2008.
webmaster:
broj posjeta:
 
 
         
 
 
   
 
 
 
 
 
 

Naime priča o klubu brđana "Javor" počinje 16.3.1986. kada su svi brđani bivšeg SIO Osijek bili u jednom klubu brđana, a na inicijativu pokojnog gospodina Dragomira Šulca i prijedlog gospodina Zorislava Babića. Članovi kluba ne prestaju raditi ni tijekom domovinskog rata već se uključuju zajedno s ostalim izviđačima u specijalne izviđačke jedinice, a kasnije u postrojbe Hrvatske vojske i jedinice specijalne namjene Civilne zaštite. Na žalost nekoliko članova kluba je dalo i ono najdragocjenije u tim vremenima –svoj život: Vladimir Miklavčić Draco, tadašnji predsjednik kluba i Božidar Moher.
1993. godine klub okuplja članove i nastavlja s radom te se na inicijativu njegovih članova osniva Odred izviđača "Quercus" tj. današnja Udruga izviđača "Slavonski hrast" s klubom kao sastavnim dijelom. Od tada klub ima uspona i padova u svom radu. Dio njegovih članova radi direktno s mlađim članovima u družinama, jatima i patrolama.
Danas klub radi neformalno i po potrebi, a intenzivnije je počeo raditi pred državnu izviđačku olimpijadu 2003. u organizaciji i traženju sponzora,a koja se trebala održati u Osijeku i koja je trebala pokazati u lokalnoj zajednici što izviđači mogu, znaju i rade…
Nakon toga smo dogovorili sastanke ili akcije barem jedanput mjesečno i toga se držimo. Tako da ste nas mogli vidjeti na susretu brđana u Fužinama, održali smo turnir društvenih igara unutar kluba, išli na izlete u Orahovicu i Petrijevce, sastali se na godišnjoj skupštini udruge, a sada skupljamo članarinu i najvažnije -tražimo predsjednika kluba koji bi napokon zaokružio brđanski rad i oformio klub u punom smislu. Do sad su mlađi brđani igrali važnu ulogu u organiziranju rada kluba, a sad bi zbog obaveza prepustili nekom starijem tako da ovim putem raspisujemo interni natječaj za predsjednika kluba. Brđani kluba "Javor" javite se na natječaj!!!!! Nadamo se i proslavi "punoljetnosti" našeg kluba upravo kada budete čitali ovaj broj Svijeta skauta.
Za kraj puno vas pozdravljaju članovi kluba brđana "Javor" iz Osijeka: Kruno, Zorko, Cicija, Škot, Pop, Nikša, Senka, Pluton, Verica, Irena, Frele, Sandra, Škot, Vale, Antoš, Alf, Leo, Mica, Trale, Tena, Ivan, Berislav, Drago, Vesna, Lija i ostali koje sam zaboravio, a kojima se ispričavam.

2005. na skupštini odreda smo izabrali i predsjednika kluba brđana -Zorislava Babića.

Za klub brđana "Javor"
Igor Miklavčić Lija "mlađi brđan".
 

2006. Klub brđana "Javor" je promijenio svoje ime u Klub brđana "Žir" na skupštini kluba, a Zorislav Babić kao predsjednik.

2006. Klub je organizirao IV. susrete brđana SIH-a u Karancu i Baranji.

 
2011. Predsjednik Klub brđana "Žir" je Drago Detling.
 
2012. Predsjednik Klub brđana "Žir" je Stjepan Opačak, a potom imamo predsjednicu Vlastu Detling.
 
2014. Predsjednica Klub brđana "Žir" je Mira Miklavčić Mica.
 
2016. Predsjednica Klub brđana "Žir" je Irena Betlehem.
 
2017. Predsjednik Klub brđana "Žir" je Mario Horvat.
 
 
<- povratak
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
Sponzor web stranica:
 
 
 
 
 
 
     
 
 
Pišite nam!
E-mail:
Adresa:
Ured: Kaštelanska 42b
Crkvena 95 b
31000 Osijek