Udruga izviđača
"Slavonski hrast"
Osijek
Scout Troop
"Quercus"
Osijek
Izbornik
Detalji o kampu
 
     
 
 
     
 
 
     
 
 
     
 
 
     
 
 
     
 
 
     
 
 
Zadnji put osvježeno: 9.3.2020.
 
 
webmaster:
 
 
 
 
     
     
 
 
 
     
     
 
 
 
 
 
 
 
         
 
 
 
 
 
 
IZVIĐAČKI LJETNI KAMP 2020.

Uzimajući u obzir trenutnu situaciju koja je nastala pojavom koronavirusa u Hrvatskoj i neizvjesnim mogućim budućim razvojem ove situacije, uprava Udruge izviđača „Slavonski hrast“, u suglasju sa Savezom izviđača Osječko-baranjske županije, donijela je odluku da se tijekom ljetnih školskih praznika 2020. godine neće organizirati Izviđački ljetni kamp na otoku Prviću.
U sadašnjem trenutku procijenili smo bilo bi neodgovorno ići u organizaciju ovogodišnjeg ljetnog kampa ako nismo u mogućnosti predvidjeti i potvrditi sigurnost, prije svega zdravstvenu, korisnika. Neizvjestan budući razvoj situacije mogao bi dovesti do pojedinačnih otkazivanja ili službenih ograničenja u putovanjima, što bi u konačnosti dovelo u pitanje realizaciju projekta.
Dosadašnja praksa u provedbi ovog projekta, prema mišljenju većine dionika (djece-korisnika, roditelja, volontera i izviđačkih voditelja) potvrdila je da su se Udruga izviđača „Slavonski hrast“ i Savez izviđača OBŽ dokazali kao dobri i odgovorni organizatori i provoditelji ovog oblika odmora, rekreacije i edukacije djece. U prilog tomu govore i brojni upiti roditelja koji nam stižu, a vezani su uz ovogodišnji ljetni kamp. Zanimanje za ovaj projekt nam je najbolja pohvala i potvrda opravdanosti našeg angažiranja. Uz sve moguće nedostatke i neispunjena očekivanja pojedinih korisnika, ostaje činjenica da je zanimanje za ljetni kamp, iz godine u godinu, sve veće.
Cjelokupna organizacija i provedba ljetnog kampa volonterski je poduhvat i nema apsolutno nikakav komercijalni učinak. Temeljni ciljevi projekta su pružiti djeci mogućnost organiziranog desetodnevnog odmora, rekreacije i edukacije po prihvatljivoj cijeni koristeći pri tome programske sadržaje izviđačkog – skautskog pokreta. U ostvarivanju ovih ciljeva bitni elementi su bili sigurnost i zadovoljstvo korisnika.
Zato Vas molimo: budite strpljivi !
Projekt „ide dalje“, nadamo se slijedeće godine…
U jedno možete biti sigurni: godina neće biti propuštena i uzalud „potrošena“! Vrijeme koje je pred nama iskoristiti ćemo da za slijedeću godinu pripremimo bolje uvjete i nove zanimljive sadržaje.


Uprava udruge izviđača Slavonski hrast Osijek 

 


 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

     
 
Sponzor web stranica:
 
     
     
     
 
Pišite nam!
E-mail:
 
Adresa:
Ured: Kaštelanska 42b
Crkvena 95 b
31000 Osijek