Betlehemsko Svjetlo Mira

Pripreme za BETLEHEMSKO SVJETLO MIRA!
Predstavnici Saveza izviđača Osječko-baranjske Županije Betlehemsko Svjetlo donose u Đakovačku katedralu baziliku Svetog Petra 11.12. 2022. na svetu misu u 18.30 h. Po Svjetlo Mira dolaze i prijatelji iz Odreda izviđača “DUGA” iz Tuzle. Okupljanje udruga planirano je za 18.oo sati na prostoru ispred katedrale. Zamoljeni smo da se u katedralu ne unose zastave. Prigodno primanje prirediti će nadbiskup, mons. Đuro Hranić, nakon misnog slavlja. Primanju može prisustvovati po tri predstavnika svake udruge.

Predstavnici Saveza izviđača Osječko-baranjske Županije Betlehemsko Svjetlo donose Županu Osječko-baranjske Županije (dogovor u tijeku)

Betlehemsko Svjetlo u Osijek donose IK”Javor” i UI”Slavonski hrast” iz Beča, 11. prosinca 2022., te se u narednim danima donosi predstavnicima Grada Osijeka (dogovor u tijeku), u razne institucije, vrtiće, škole, te vjerske zajednice.

Betlehemsko Svjetlo u:
OŠ F.K. Frankopana Osijek donijet će članovi IK “Javor” i UI”Slavonski hrast” 14.12.2022. u 9 h.
OŠ G. Vitez Osijek donose članovi Udruge iz škole 16.12.2022. u 9 h
OŠ T. Ujevića Osijek donose članovi Udruge iz škole (dogovor u tijeku)
OŠ D. Cesarića Osijek donose članovi Udruge iz škole (dogovor u tijeku)
Članovi Udruge Betlehemsko Svjetlo donose u Župe:
Sv. Obitelji Osijek na dječju polnoćku 24.12.2022. u 20 h.
Bezgrešnog začeća Blažene djevice Marije u Bilju na polnoćku 24.12.2022. u 18.30 h.
Sv. Josipa Radnika Osijek (dogovor u tijeku)
Crkva Sv. Ane Podolje (dogovor u tijeku)
Sv. Mihovila Osijek 25.12.2022. na misu zornicu (dogovor u tijeku)
Betlehemsko Svjetlo Mira – izviđači će brižno čuvati na nekoliko lokacija – gdje ga po dogovoru mogu preuzeti i druge Udruge (organizacije ili zajednice) radi odnošenja u svoje Župe – – – > javiti se na slavonski.hrast@gmail.com

U protekla dva tjedna naši izviđači brižno su upakirali preko 500 vrećica Božićne pšenice (donirane iz ekološkog uzgoja), a zatim u više navrata i podijeljene građanima (u sklopu TEHNICOOLUM-a na Osječkom sajmu Pampas, u Bilju, na južnom jezeru Bajer u sklopu radne akcije i ispred Konzuma na JUG-u 2.