Kako provesti vikend ili avanture na izviđački način

Neposredno pred 7. smotru izviđača Hrvatske, izdana je knjiga Pingvinova družina, autora Nenada Jankovića Alfa iz U.I. ”Slavonski hrast” iz Osijeka.

To je kratki, avanturističko-fantastični, a prije svega izviđački roman. Njegova priča govori o patroli koja pod vodstvom svoga predvodnika Pingvina odlazi na izlet na obronke Papuka potpuno nespremni na ono što će tamo doživjeti. Na putu prema Planinarskom domu ”Jankovac” nailaze na niz tajanstvenih mjesta koja ih svojom zanimljivošću i njihovom radoznalošću uvlače u potragu za skrivenim blagom, te otkrivanju i stvaranju jedne gotovo smiješne ljubavi.

Za one najmlađe bit će to nešto novo, a za one nešto starije bit će to ponovno proživljavanje sličnih izviđačkih doživljaja koji su tako marljivo ispunjavali godine naših hodanja po akcijama.

Dakle, želite li pročitati zaista uzbudljivu priču u kojoj ćete pronaći i djeliće vlastitog odrastanja, kao i vidjeti što se u šumama Slavonije može pronaći, ponajbolje bi bilo da odmah krenete u avanturu čitanja i nadate se da će Vas na posljednjoj stranici ipak čekati sretan kraj.

Sve informacije možete dobiti na telefon: 091/508 6433 (Nikša) ili na adresi U.I. ”Slavonski hrast”, Crkvena 95b, 31000 Osijek (ili ako želite nešto priupitati samog autora pokušajte preko e-maila: nenad.jankovic1@os.htnet.hr).


Darijo Jurišić Dingo