Udruga izviđača
"Slavonski hrast"
Osijek
Scout Troop
"Quercus"
Osijek
Izbornik
Službene obavijesti:
 
     
 
 
     
     
     
 
Udruga
 

Ustroj

 
 
 
 
 
     
 
 
 
Za članove
 
     
     
 
 
 
     
     
 
Linkovi
 
     
     
 
 
     
     
 
   
Zadnji put osvježeno: 23. 2. 2021.
webmaster:
broj posjeta:
 
 
         
 
 
   
 
 
 
 
 
 

Uredovni dan udruge je četvrtkom od 18 do 20 sati
u prostorijama Gradske četvrti Jug II, Kaštelanska 42 b, Osijek.

(osim praznicima, srijedom u isto vrijeme)

telefoni: 091/7521414

031/561-235
Članovi, roditelji i zainteresirani dođite. Čekamo Vas.

 

 

7. susret brđana SIH-a u Selcima

 Sudjelovalo je oko 250 izviđača iz cijele Hrvatske, od Omiša, Splita, Pule, Rijeke, Zagreba, Krapine, Koprivnice, Bjelovara, Kutine, Đakova, Vinkovaca, Osijeka,... a bili su i gosti iz Makedonije i Slovenije.

Iz Udruge izviđača "Slavonski hrast" - Kluba brđana "Žir" Osijek je sudjelovalo 11 članova -brđana (punoljetnih članova) koji su osim susreta imali i natjecateljski dio -gastro rally putevima Frankopana, natjecanju u vezanju čvorova, dizanju šatora zavezanih nogu, čitanja glagoljice, igranja mlina u Bribiru,... te posebno gastro prezentacije kraja iz kojeg dolazi ekipa. Članovi KB "Žir" su osvojili i 3 mjesto u prezentaciji svoga kraja u velikoj konkurenciji, a sigurno je tome pridonijelo i Baranjsko vino vinarije Josić te slavonski kulen, dok je posebna atrakcija bila topljenje čvaraka. Sve ekipe su uložile veliki trud u pripremi jela svoga zavičaja, tako da su se mogle kušati Viška pogača, usoljene srdele, fritule, masline, čobanac, hobotnica ispod peke, pivac na lešo, janjetina na šiljku, orehnjače, medenjaci,... no važno je bilo to prezentirati komisiji na pravi način i pridobiti ju, jer je teško ocijenjivati toliko različitih jela.

zatvaranje akcije

Susreti su protekli u veselom raspoloženju usprkos buri koja je pirila, a obnovila i učvrstila su se stara prijateljstva te stekla nova. Susreti su otvoreni u Selcima kod Novog Vinodolskog, a zatvoreni ispred HNK u Rijeci.

Treba napomenuti kako su 4. susreti prije par godina održani kod nas u Baranji, a naredni će se održati u okolici Zagreba.

27 Oct 2009 by Lija


Content Management Powered by CuteNews

 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
Sponzor web stranica:
 
 
 
 
 
Ne zaboravi:
 
plati članarinu za 2021.

pazimo na epidemiološke mjere

     
 
 
Pišite nam!
E-mail:
Adresa:
Ured: Kaštelanska 42b
Crkvena 95 b
31000 Osijek